Welcome to the Master Class schedule for FyreCon. The schedule will be updated as guests are confirmed and their classes finalized. Please check back often. These Master Classes are in-depth sessions, 4 to 8 hours in length. Please be aware that 8 hour classes are broken into two session of 4 hours each. The two-part sessions cannot be registered for individually.

For the Main Schedule, please check here.
For Teen Track, please check here.
For events and other activities, please see this page.
The schedule is subject to change until May 15th or in case of emergency.

We are currently working on the Master Class schedule. Classes will be posted as they are confirmed.

Thursday Master Class Schedule

TimesMaster Class Room 1
Building D3
Room 340
Master Class Room 2
Building D3
Room 341
Master Class Room 3
Building D3
Room 342
12 pm -4 pmThe Business of Writing
With David Farland
4 Hour Master Class $81.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class

Hollywood Screenwriting Master Class with James Ganiere and Rebecca Ganiere
8 Hour Master Class $160.00
Class is limited to 20 students
Part 1: Thursday, June 8th, Noon-4pm
Part 2: Friday, June 9th, 2pm-6pm

Register for This Class

Clothing Design for Characters with Philo Barnhart
4 Hour Master Class $81.00
Class is limit 25 students

Register for This Class


Friday Master Class Schedule

TimesMaster Class Room 1
Building D3
Room 340
Master Class Room 2
Building D3
Room 341
Master Class Room 3
Building D3
Room 342
9 am-1 pmWhat’s Missing?
Story/Theme/Structure—How to Build a Strong Story
With Toni Weisskopf
4 Hour Master Class $81.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class

Fantastic Composition
With Rob Carlos
Friday, June 9th, 9am-1pm
4 Hour Master Class $81.00
Class is limited to 18 students

Register for This Class

Cracking The Story Code - Part 1
With Amy White
Part 1: Friday, June 9th, 9am-1pm
Part 2: Saturday, June 10th, 9am-1pm
8 Hour Master Class $160.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class

2 pm - 6 pm Hollywood Screenwriting
With James Ganiere and Rebecca Ganiere
8 Hour Master Class $160.00
Part 1: Thursday, June 8th, Noon-4pm
Part 2: Friday, June 9th, 2pm-6pm
Class is limited to 20 students

Register for This Class

How to Plot a Writing Career - Part 1
With David Farland
Part 1: Friday, June 9th, 2pm-6pm
Part 2: Saturday, June 10th, 2pm-6pm
8 Hour Master Class $160.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class


Saturday Master Class Schedule

TimesMaster Class Room 1
Building D3
Room 340
Master Class Room 2
Building D3
Room 341
Master Class Room 3
Building D3
Room 342
9 am-1 pmSetting and World Creation Master Class
With Larry Coreia
4 Hour Master Class. $81.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class

Rudiments of Sculpture Master Class
With Devon Dorrity
4 Hour Masterclass $81
Class is limited to 20 students

Register for This Class

Cracking The Story Code - Part 2
With Amy White
Part 1: Friday, June 9th, 9am-1pm
Part 2: Saturday, June 10th, 9am-1pm
8 Hour Master Class $160.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class

2 pm - 6 pmThe Process of Making a Creation
With Heather Theurer
4 Hour Master Class. $81.00
Class is limited to 16 students

Register for This Class

2D Illustration
With Philo Barnhart
4 Hour Masterclass $81.00
Class is limited to 25 students

Register for This Class

How to Plot a Writing Career - Part 2
With David Farland
Part 1: Friday, June 9th, 2pm-6pm
Part 2: Saturday, June 10th, 2pm-6pm
8 Hour Master Class $160.00
Class is limited to 20 students

Register for This Class